JPR Nieuws

Economie

Het laatste nieuws m.b.t. aandelen, AEX index, analysis, beleggen, beurzen, crisis, economie binnen -en buitenland, effecten, financiën, inflatie, ondernemen en Wall Street vindt u bij de ondergenoemde websites.

Economisch Nieuws
Economie in Binnen -en Buitenland

België

Beurs.be
Beursduivel
De Morgen
De Standaard
De Tijd
Sociale Economie

Nederland

Beurs.nl
Economie.nl
Elsevier
NRC Handelsblad
Nu.nl
RTL Z

Wereld

BBC
CNN Money
Moody’s
Reuters
The Economics
Wall Street Journal

Bij bovenstaande websites vindt u het laatste economische nieuws over bijvoorbeeld chemie, staal, innovatiebeleid, media, loopbaan, duurzaamheid, olie, havens, verzekeraars, beleggingen, hypotheken, luchtvaart en toerisme.

Beleggen – Een belegging is een vorm van investering waarbij geld wordt vastgelegd voor langere of kortere tijd met als doel om in de toekomst financieel voordeel te behalen. Het beleggen wordt ook wel omschreven als het opgeven van bepaalde zekere bedragen in ruil voor onzekere inkomsten in de toekomst. Juridisch wordt het beleggen geregeld door het effectenrecht en in mindere mate door het vennootschapsrecht. Iedereen is in de praktijk direct of indirect belegger. Al maakt men veelal een onderscheid tussen sparen en beleggen, in feite heeft men het over vrijwel hetzelfde: het geld uit tegen een vergoeding en daarbij risico lopen.
Zelfs bij een spaartegoed waarvan men zeker weet dat men altijd minimaal het ingelegde geld zal terugkrijgen, loopt men risico. In de eerste plaats heeft men het debiteurenrisico, de spaarbank kan immers failliet gaan. Een veel groter risico op de lange termijn is het inflatierisico. Indien over de waarde van het spaartegoed een lager rentepercentage wordt uitgekeerd dan de geldontwaarding wordt men in de praktijk alsnog armer. Iedereen die bijdraagt aan een pensioenfonds of een pensioenverzekeraar zet daarmee gelden uit in obligaties en aandelen, soms in combinatie met afgeleide producten als opties en beleggingen in hedgefondsen.

Hypotheken – Een hypotheek is een geldlening waarbij een registergoed, bijvoorbeeld onroerend goed, als onderpand dient. De lening heet een hypothecaire lening, hypothecair krediet of een lening met hypothecaire zekerheid, maar wordt in het gewone spraakgebruik meestal hypotheek genoemd. Als iemand geld leent voor de koop van een huis, en hij geeft het huis als onderpand, is hij eigenaar van het pand en tevens een geldnemer maar ook de hypotheekgever. De geldgever, meestal een financiële instelling, is de hypotheeknemer (hij verkrijgt het recht van hypotheek: eerste recht van verkoop). De bank is dus ‘hypotheekhouder’.

Miljoenen artikelen

Transport – Voor de Belgische en Nederlandse economie is transport altijd belangrijk geweest. Zo halen deze landen al eeuwenlang veel producten uit het buitenland en exporteren weer andere producten. Transport noemen we alles dat te maken heeft met het vervoer van goederen. Of het nu gaat om sportschoenen of game consoles. Vaak wordt transport in één adem genoemd met het woord logistiek. Dat komt omdat er bij het vervoeren van spullen veel meer komt kijken dan alleen het verplaatsen van goederen van de éne plek naar de andere.

Valuta – Wilt u weten wat uw Euro voor uw vakantie naar Turkije in Turkse Lira waard is of hoeveel US Dollar (USD) u voor uw bedrijf moet wisselen naar de Chinese Yuan? Kijk dan bij de ondergenoemde omreken- of covertsites, want op deze websites kunt u in een paar seconde zien wat u voor uw eigen geld in een andere valuta zou moeten ontvangen.

Bloomberg
Currency UK
FX Exchange Rate
Go Currency
GWK Travelex

Oanda
Valuta.nl
Valuta Omrekenen
Wisselkoersen

Verzekeringen – Een verzekering is een overeenkomst tussen verzekeraar en verzekerde, waarbij verzekeraar tegen ontvangst van premie de verzekerde schadeloos moet stellen bij schade door een onzeker voorval. Bekende en betrouwbare verzekeraars voor een arbeitsongeschikheidverzekering, autoverzekering, (brom) -fietsverzekering, dierverzekering, rechtsbijstandverzekering, reisverzekering, schadeverzekering, uitvaartverzekering, woonverzekering en zorgverzekering zijn o.a. Aegon, CZ, Dela, OHRA,  Nationale Nederlanden en Zilveren Kruis Achmea. Bezoek de verzekeringspagina van goedkope-online.nl voor het zéér goedkoop afsluiten van een verzekering.