Offshore zeilen demonstratie tijdens wereldhavendagen

Tijdens de wereldhavendagen van 2018, werd er een demonstratie gegeven door een jong team van zeilers van het Rotterdam Offshore Sailing Team, nabij de Erasmusbrug op de Nieuwe Maas. Dit team heeft als doel om jonge talentvolle zeilers uit Rotterdam een kans te geven om op hoog niveau in te stappen in het offshore zeilen op grote racejachten.

Het Rotterdam Offshore Sailing team in actie

Tijdens de demonstratie werd er gevaren in een KER 46, die is ontworpen door KER Yacht design en gebouwd door McConaghy Boats.

Offshore zeilen demonstratie tijdens wereldhavendagen Rotterdam

Offshore zeilen demonstratie tijdens wereldhavendagen Rotterdam

De Ker 46 is ontworpen in 2012 en is gemaakt van een combinatie van carbon/epoxy/foam. Zoals u op de foto’s kunt zien is het een monohull.

KER46 ‘Van Uden’ in actie

KER46 ‘Van Uden’ in actie

Het team is begonnen in 2017 en word gesponsord door transportbedrijf Van Uden.

Het Rotterdam Offshore Sailing Team tijdens wereldhavendagen Rotterdam

Het Rotterdam Offshore Sailing Team tijdens wereldhavendagen Rotterdam

Het team wordt geleid door drievoudig Volvo Ocean Race-zeiler Gerd-Jan Poortman.

Poortman debuteerde in de Volvo Ocean Race in de editie van 2005-06 aan boord van het jacht “ABN Amro II” als voordekker. Het team behaalde een vierde plaats in het eindklassement en vestigde tijdens de race een record door in 24 uur een afstand af te leggen van 563 zeemijl.

In 2008 nam hij deel aan de iShares Cup met de Extreme 40 catamaran “Team Volvo Ocean Race”, samen met Arend van Bergeijk en Simeon Tienpont. In datzelfde jaar startte hij opnieuw in de Volvo Ocean Race, nu aan boord van de “Delta Lloyd”. Het jacht eindigde de race op de zevende plaats.

In 2009 nam Poortman deel aan de Fastnet Race aan boord van de “Eclectic”. In 2010 won hij de IRC-1-klasse in de North Sea Regatta aan boord van de “Who’s neXt”. Samen met Bouwe Bekking en Gideon Messink, zette hij in 2012 een campagne op om een Nederlandse deelnemer in de Volvo Ocean Race 2014-2015 te krijgen. Dit lukte, en Poortman voer zelf mee aan boord van de Team Brunel. Het team eindigde als tweede in het klassement.

KER46 ‘Van Uden’ in actie op Nieuwe Maas

KER46 ‘Van Uden’ in actie op Nieuwe Maas

Het team bestaat uit mannen en vrouwen in de leeftijd van 18 tot 30 jaar, die op deze manier kunnen uitgroeien tot ervaren offshore zeilers die zich kunnen meten met de pro’s die je nu tijdens de Volvo Ocean race ziet bijvoorbeeld.

KER46 ‘Van Uden’ in actie tijdens havendagen Rotterdam

KER46 ‘Van Uden’ in actie tijdens havendagen Rotterdam

Als u een foto van ons wilt gebruiken op uw eigen website, wilt u dan aub een link terug plaatsen naar deze pagina.

Wilt u een keer in deze bruisende stad overnachten? Boek dan nu een hotel via JPR Reizen.

Zoekt u andere foto’s? Neemt u dan eens een kijkje op JPR Photo & Video.

Ziet u toch liever een video, dan kunt u hieronder de playlist van onze Rotterdam video’s bekijken.

Geef een reactie